Slow Food Bergen i året som gikk – 2016

2016 har vært et innholdsrik år for Slow Food Bergen med en rekke arrangementer.

Vi kickstartet året i januar med kaffekurs hos Dromedar kaffebar, der vi ikke bare lærte om opprinnelse og kvalitet på kaffe, men også om forskjellige bryggemetoder.

I februar hadde vi besøk fra Italia – og de hadde deilige råvarer med seg: basilikum, parmesanost, havsalt, hvitløk og olivienolje – mer skal ikke til for å lage en god pesto. Margrete vant NM i pesto, og reiste kort tid senere til Genoa i Italia for å konkurrere om verdenmestertittelen.

I mars solgte vi fisk fra Værøy rett fra kaien – det gikk 1,2 ton skrei, rogn og lever til medlemmer og venner av Slow Food Bergen.

I mai samlet vi mer enn 100 mennesker på Cornertheatret på Møhlenpris for en Pecha Kucha-kveld der alt handlet om mat. Innslag denne kvelden handlet om en app for veganere, historien bak Bien på Danmarksplass, at en tomat egentlig er en frukt, historien bak Søtt+Salt (som også stilte med food truck), om bier og burger og mye mer.

I august møtte vi for vårt årlige Eat-In og delte hjemmelagede retter i godt selskap.

 

 

 

 

 

 

 

 

I september var vi på plass med egen stand på Matfestivalen på Koengen, og serverte en treretters laget av lokale og som oftest også økologiske råvarer for en rimelig pris. Vi satt igjen med en tusenlapp i overskudd etter en lang helg med veldig god innsats av mange frivillige. Det er ikke mye, men vi hadde det veldig gøy og mange fikk møte Slow Food Bergen.

I oktober reiste en liten gjeng ut til Algrøy for å besøke Strilalam. Der fikk vi et godt innblikk i slakteri og etter en veldig lærerik omvising i alle delene av bedriften. Vi fikk også smaksprøver av lammepølse, brød og en varm kopp kaffe.

Året måtte avsluttes med en mindre hyggelig sak: Alle planter fra vår parsell i Fløen parsellhage måtte fjernes pga arkeologiske forundersøkelser i forbindelse med utbygging av bybanen. Nå håper vi at vi kan flytte tilbake til våren 2017, eller at kommunen stiller med et alternativ til urbant landbruk i Bergen.

Opp i det hele bestemte vi oss også for å slå sammen det bare ett år gamle SlowFoodYouth Bergen og Slow Food Bergen. Det ble valgt nytt styre og nettsiden fikk en nytt utseende.

 

 

 

 

 

 

Vi vil gjerne takke alle som har gjørt dette mulig – alle som har gjort en innsats for god, ren og rettferdig mat i 2016. 2017 håper vi å kunne tilby et like spennende utvalg av arrangementer. Hold av 11. januar for en samling av matinteresserte i Bergen, åpen for alle, både Slow Food-medlemmer og andre.

Slow Food Bergen Stammtisch

“Let’s talk about food”
11. januar 2017, kl. 19
Nøsteboden
-gratis arrangement, åpen for alle-

ENGLISH: We’d like to thank everyone for this year, and all the great experiences we shared in: The coffee course at Dromedar kaffebar, participation with the Pesto Norway Cup, selling fresh skrei cod, the gathering of 100+ attendees at Pecha Kucha Bergen, sharing food at our annual Eat-In, participating at Bergen Matfestival and visiting Strilalam to find out how a sheep turns into the Vestland Christmas classic, pinnekjøtt. During the year we also contributed labours of love to our community garden, growing herbs to tomatoes and sunchokes. The site of our garden sadly had to be closed last month due to archeological research. Moreover, 2016 also saw the merging of our Slow Food Youth with Slow Food. With a stronger group of board members (who have an extended network of contacts, skills and budget), we plan to grow our efforts in 2017 in promoting good, clean and fair food. 
Join us and bring friends! Our next meeting will be at Nøsteboden pub, Wednesday January 11, 2017 at 19:00.

 

–> Bli med! / Join Slow Food Bergen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *