Sjoko Havre Cookies

 

Under Matfestivalen 2015 serverte vi Sjoko Havre Cookies, lagt med deilige lokale ingredienser.

Hvis du har lyst på mer og ikke har fatt tak i en av våre Cookie-To-Go ruller kan du fa oppskriften her:

 

Sjoko Havre Cookies 

nok for 8-9 sjeks, 35 gr per cookie

Ingredienser:

  • 100 gr. økologisk hvetemel / speltmel
  • 70 gr. havregryn
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts natron
  • 1 tsp kanel
  • 100 gr. mørk sjokolade, hakket i biter
  •  100 gr. ekte smør, rom temperatur
  • 130 gr. sukker
  • 1 egg, rom temperatur
  • 1 tsp ekte vanilje (ikke vanilje sukker)

Bland sammen alt de tørre ingrediensene – fra hvetemel – sjokolade i en bolle.
Nå kan du sett ovnen på 180 grader.

I et litt større bolle rører du sammen smør og sukker. Tilsett egg og vanilje ekstrakt. Tilsett melblandingen.

Form små boller som er cirka 35 gr. hver cookie (litt større enn en valnøtt), og setter på en bakepapirkledt stekebrett. La det være mellomrom mellom bollene da kakene flyter litt ut.

Stekes akkurat 9 minutter. De skal ser litt rå ut når du ta dem ut av ovnen, men de skal steke litt til på bakebrett.

Serveres med en stor kopp kaffe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *