Urban hage

P1070679

Bilde fra Slow Food Bergens parsellhage i Fløenbakken

Urbant landbruk er viktig i dagens samfunn hvor deler av befolkingen, særlig i byene, ikke alltid har kontakt med og kjennskap til matkjedens startfase. Urbant landbruk og parsellhager kan fungere som en arena hvor man kan få kjennskap til ulike produkters opprinnelse, forutsetninger og bruksområder. Når man tar del i matproduksjonen fra jord til bord, vet man mer om hvilken måte maten er blitt til på, og i hvilken grad maten er blitt til på en god, ren og rettferdig måte, og matens miljøbelastning.

Vi i Slow Food Bergen har vært så heldige å få tilgang til/disponere vår egen parsellhage i Fløenbakken, like i nærheten av Haukeland Sykehus. OBS: På grunn av planlegging av bybanetrassé foregår det graving på området av parsellhagen. Derfor er dette prosjektet for tiden inaktivt.

 

 

 

Bergen Matfestival

Slow Food Bergen delta årlig på Bergen Matfestival som  holdes på Koengen og Festningen i september hvert år.

Bergen Matfestival er den største lokalmatfestivalen i landet. Festivalen er en arena hvor lokalprodusenter møter, viser fram og selger varene sine direkte til forbrukerne. På festivalen er det over 90 matprodusenter som selger frukt/bær, sider, brød, kjøtt, fisk og ost, i tillegg til en mengde med smaksprøver. Rett ved siden holdes Bergen Ølfestival, som fremmer kunnskap om ølbrygging og mikrobryggerier.

Slow Food Bergen har egen stand og serverer en liten rett, lagt til med lokale råvarer. Dessuten kan du slå av en prat med våre medlemmene. Vi er alltid etter utkikk etter flere frivillige som kunne tenke seg å hjelpe til under festivalen. Ta kontakt!

10653299_811914622163286_4861327069703732326_n

Slow Food Bergen på Bergen Matfestival, 2014.

 

Slow Food Bergen arrangementer

Vi i Slow Food Bergen arrangerer mange ulike typer arrangementer. På arangementene våre møter vi bønder, produsenter, kokker og andre interessante aktører som driver i henhold til Slow Foods prinsipper med fokus på god, ren og rettferdig mat.

For eksempel:

  • Besøk av følgende produsenter: Bakstehuset på Ask, Ostegården i Krokeide, Strilalam på Sotra.
  • Debatt/Talks: Debatt på Litteraturhuset under Økoveka, Pecha Kucha x Slow Food.
  • Ny kunnskap: birøkt, soppsammling, kaffebrygging.
  • Sosialt samvær: Medlemsmøter, middagslag.

 Se kalender for mer info om fremtidige aktiviteter.

Ta kontakt hvis du har et forslag for en arrangement! Våre arrangementer pleier å være åpen for alle matinteresserte.

11209699_10153203581166041_2733902299686291988_n

Bilde av Mariann, eier av Bakstehuset på Ask

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *