Margrethe vant Norgesmesterskap i Pesto

 

pesto nm langbord

Roberto og Sergio er klar for konkurransen

15. februar 2016 inviterte vi Roberto og Sergio fra Pesto foreningen fra Liguria i Italia til Bergen. Ti deltakere stilte opp for å konkurrere om tittelen «Norgesmester i Pesto». Kvelden begynte med en introduksjon om hvordan man lager pesto fra Roberto – for noen var det første gang de lagte pesto. En klassisk pesto genovese inneholder 7 ingredienser: basilikum, hvitløk, pecorino sardo (ost av sau fra Sardinia), parmesanost, olivenolje, pinjekjerner og havsalt. En ekte pesto blir tilberedt med morter og pestel – noe italienere hadde med seg fra Italia. Etter startskudd hadde deltakerne 20 minutter for å lage sin egen pesto – det gjald da altså å finne den riktige balansen mellom smakene. Etter tiden hadde gått ut gikk dommerne rundt og smakte på pesto. Etter kort konsultasjon mellom dommerne ble de enig: Alle deltakere lagte en velsmakende pesto, men den beste pestoen lagte Margrethe fra Folkelig. Hun skal reise til Italia og delta i verdensmesterskap i pesto i april. Vi krysser fingere!

 

Les mer om Pesto NM og se flere bilder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *