Slow Food (3)

Slow Food Bergen er del av en global grasrotorganisasjon, stiftet i 1989 i Italia for å forhindre at lokal matkultur og -tradisjoner forsvinner. Slow Food arbeider for økt interesse for matens opprinnelse og hvordan «matvalg» påvirker omgivelsene våre.

Siden oppstarten har bevegelsen fått over 100.000 medlemmer i over 160 land og fordeles ut i en rekke lokale foreninger - inkludert oss i Slow Food Bergen. Slow Food-organisasjonene utgjør nå et nettverk av matglade medlemmer og mataktivister fra hele verden. Lokale grupper jobber individuelt med å skape spennende arrangementer, samtidig som vi deler erfaringer, møtes på festivaler og kommer på store eat-ins.

Slow Food Bergen ønsker å være en arena og møteplass for mennesker som interesserer seg for mat på en eller annen måte. Vi har en lidenskap for god, ren og rettferdig mat, backet opp av prinsippene om et bærekraftig samfunn.

Nordmenn (og bergensere) i dag er kanskje blant de heldigste som noensinne har levd, og vi ønsker at også fremtidige generasjoner kan nyte samme levestandard. Fremtidens ledere, ingeniører, bønder konsumenter og alle andre er nødt til å stå sammen for en god, ren og rettferdig matproduksjon.

Du kan lese mer om våre prosjekter i Bergen under «Hva gjør vi» og finne mer informasjon om medlemskap under «Bli med».